Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Aardbeien Kerstkoekjes

1 | Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 | Spreid de amandelen uit over een bakplaat en rooster ze, schep ze af en toe om tot ze geurig zijn, 6-8 minuten. Laat ze afkoelen.

3 | Mix de amandelen & 110g bruine suiker in een keukenmachine tot de amandelen fijngemalen zijn.

4 | Klop in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel door elkaar.

5 | Roer met een elektronische mixer op middelhoge snelheid de boter en de resterende 1/4 deciliter bruine suiker romig (2-3 minuten). Klop het ei en het vanille-extract erdoorheen. Verlaag de snelheid tot laag en voeg geleidelijk het amandelmengsel toe, daarna het bloemmengsel, mix tot het gemengd is, mix niet te veel.

6 | Wikkel het deeg in plasticfolie en zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 3uur. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 3mm. Snijd met een ronde koekjessnijder een gelijk aantal stevige bodems en bovenkanten, bij de bovenkanten maak je met een kleinere ronde snijder een opening in het midden van het koekje. Voor elk koekje heb je 1 bodem en een bovenkant nodig. Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier en leg ze ongeveer 2,5cm uit elkaar. Bak ze voor 10-12 minuten. Laat goed afkoelen op een rooster.

7 | Om sandwich koekjes te maken: strooi poedersuiker op de bovenste helft van het koekje (het deel met het uitgesneden midden). Bestrijk het onderste koekje (zonder deel uitgesneden) met een theelepel Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspread, niet te dicht bij de rand. Leg de bovenste helft voorzichtig op de fruitspread.

8 | Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur. Leg waspapier tussen de lagen.

 

Tip: als je geen tijd hebt om het deeg te maken gebruik dan suikerdeeg ter vervanging. Elke koekjesvorm kan voor dit recept gebruikt worden.

Deel
Even geduld...