Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Bananencheesecake met bosbessenjam en pepernoten

Ingrediënten

  • 4 el Bonne Maman bosbessen jam
  • 300 g pepernoten (of speculaasjes) + extra voor garnering
  • 75 g boter + extra voor invetten
  • 3 rijpe bananen
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 6 pakjes Mon Chou (à 100 g)
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 g blauwe bessen (vers of ontdooid) + extra voor garnering
  • springvorm van 22 cm
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • satéprikker

1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

2 Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de pepernoten in de keukenmachine fijn. Schenk terwijl de machine draait de gesmolten boter erbij. Verdeel het pepernootmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan tot een gladde bodem.

3 Prak de bananen fijn. Rasp de hele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 2 eetlepels sap toe aan de banaan. Klop de Mon Chou los met de mixer en klop de bananen erdoor. Klop de suiker en eieren erdoor. Klop in 5 min. tot een gladde, luchtige massa. Spatel de blauwe bessen erdoor en verdeel het beslag over de bodem. Roer de bosbessenjam los met een beetje water en verdeel het over de taart. Maak met de satéprikker een marmereffect op de bovenkant van de taart. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 70 min. gaar.

4 Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zo verminder je de kans dat de taart gaat scheuren. Laat de afgekoelde cheesecake min. 4 uur in de koelkast opstijven. Versier de taart tenslotte met blauwe bessen en pepernoten.

Variatietip: vervang de blauwe bessen door frambozen en de bosbessenjam door frambozenjam.

Deel
Even geduld...