Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Bosbessen Babka bites

Ingrediënten

1 | Mix de fruitspread en de instant tapioca, laat dit een uur rusten.

2 | Mix de de instagist met de melk, eieren en de bloem in een beslagkom en mix op lage snelheid met een keukenmachine met deeghaken. Voeg tijdens het mixen de suiker & het zout toe, mix nog ongeveer 8min. op gemiddelde snelheid. Voeg de boter toe in 4 etappes, blijf mixen voor ongeveer 8min. tot het deeg glanzend en glad is en loslaat van de wanden van de kom.

3 | Schep het deeg in een ingevette kom en dek af. Laat het 30min. rijzen, vouw daarna het deeg dubbel en sla of rol het deeg vervolgens plat. Dek het opnieuw af en laat het nog eens 45min. rijzen. Terwijl het deeg rijst, bereidt u de vulling voor.

4 | Plaats het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 24 stukken. Rol elk stuk tot een bal en leg die afgedekt met een handdoek 10 minuten weg om te rijzen.

5 | Vet een muffinvorm met inhoud voor 24 muffins (of 2x 12) in met boter of anti-aanbakspray.

6 | Rol ieder deegbolletje uit tot een dikte van +- 15mm, bestrijk deze met 1 theelepel vulling en rol deze strak op tot een rolletje. Snijd de rol horizontaal doormidden (in de lengte) en draai beide helften in elkaar.

7 | Rol de rol op en stop hem in een ingevette muffinvorm. Herhaal dit vervolgens met de overige 23 stukken.

| Dek af met los plastic en laat rijzen tot de vorm verdubbeld is, ongeveer 10 minuten. Verwarm tijdens het rijzen de oven op 180 graden.

| Verwijder het plastic zodra de babka’s verdubbeld zijn en bak ze op 180 graden gedurende 18-20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat de babka’s iets afkoelen voordat je ze uit de muffinvormpjes haalt.

Eet smakelijk!

Deel
Even geduld...