Ingrediënten en benodigdheden
- 125 g boter, kamertemperatuur
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren, kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 90 g zelfrijzend bakmeel
- 40 g hazelnootmeel
- 2 el volle melk, kamertemperatuur
- 12 tl Bonne Maman Hazelnootpasta met stukjes hazelnoot
- 12 tl hagelslag XL
- 1 bruine chocolade schrijfstift
- Muffinvorm met 12 holtes
- 10 (bruine) cupcakevormpjes
- Mixer
1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de cupcakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de kristalsuiker in ca. 4 min. licht en luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Klop het vanille-extract erdoor. Zeef het bak- en hazelnootmeel boven de kom en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Roer de melk erdoor en verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Bak de cupcakes in 15-20 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
2 Bestrijk iets meer dan de helft van de helemaal afgekoelde cakejes met Hazelnootpasta met stukjes hazelnoot en steek de hagelslag er rechtop of schuin in. Maak oogjes en een neusje met de chocolade schrijfstift.
Deel