Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Jamkoekjes

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 75 g koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 50 g Bonne Maman jam naar keuze
  • bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 Meng de bloem met de basterdsuiker en het zout. Voeg de boter en eidooier toe en kneed met koele handen snel tot een soepel deeg. Vorm er 20 gelijke balletjes van ca. 3 cm Æ van. Leg ze op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met je wijsvinger een kuiltje in.

3 Schep in elk kuiltje een half theelepeltje jam. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar of tot de rand iets begint te kleuren. Laat ze 10 min. afkoelen op de bakplaat en vervolgens een rooster.

 

Deel
Even geduld...