Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Kerst ijstaart met frambozen, merinque en chocolade

Ingrediënten

  • 1 zak chocolade Bonne Maman petits muffins (à 235 g)
  • 100 g roze meringue drops
  • 250 g diepvriesframbozen
  • 150 g extra pure chocolade (72%)
  • 2 liter vanilleroomijs
  • 4 el Bonne Maman frambozenjam
  • hoge springvorm 19 cm 
  • bakpapier

1 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Breek ca. 15 muffins en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Druk ze een beetje aan en plat. Houd 12 mooie meringue drops en een handvol frambozen achter voor versiering en verkruimel de rest van de meringue drops en de bevroren frambozen.

2 Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Doe het ijs in een kom en schep losjes de gesmolten chocolade, frambozenjam, verkruimelde meringue en frambozen erdoor. Schep in de springvorm, strijk glad en laat min. 3 uur bevriezen. Versier met de achtergehouden meringue drops en frambozen.

Deel
Even geduld...