

Ingrediënten
- 1 el olijf- of kokosolie
- 100 g grove havervlokken
- 6 el pompoen- en zonnebloempitten
- 25 g gepofte quinoa
- 75 g hazelnoten, grofgehakt
- 4 el Bonne Maman 'Meer fruit - Minder Suiker' Vijgen Fruitspread + extra voor serveren
- 2 el cacaopoeder
- 2 el cacaonibs
- 100 g gedroogde vijgen
- 1 rode grapefuit
- Kwark of yoghurt naar keuze

1 | Verhit de olijf-of kokosolie in een ruime koekenpan (30 cm Ø).
2 | Doe de havervlokken erbij en rooster ze in ca. 5 min. op middelhoog goudbruin en krokant. Voeg de laatste 2 min. de pitten, quinoa en hazelnoten toe.
3 | Haal de pan van het vuur en meng de vijgenjam, cacaopoeder en de cacaonibs erdoor, schep goed om en laat afkoelen op een groot bord of schaal.
4 | Snijd de gedroogde vijgen in reepjes en schep ze door de afgekoelde granola.
5 | Serveer de granola met kwark, yoghurt of (plantaardige) melk en extra vijgenjam.
TIP – voeg wat partjes grapefruit toe als je dit lekker vindt.
Deel