Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 1 el Bonne Maman sinaasappelmarmelade
  • 150 g poedersuiker + 1 el voor de slagroom
  • 4 el Bonne Maman abrikozenjam Meer fruit Minder suiker
  • 250 ml slagroom (of uit de spuitbus)
  • 1 el oranje sprinkles
  • 12 plastic kroontjes (optioneel)
  • 12 goudkleurige cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes
  • spuitzak met gekartelde spuitmond

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de cupcakevormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de basterdsuiker in 5 min. licht en luchtig met de mixer. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bak- en amandelmeel boven het beslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg samen met de sinaasappelmarmelade toe aan het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen.

2 Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel poedersuiker en schep het in de spuitzak. Pers de sinaasappel, meng 3 eetlepels sap door de poedersuiker en roer tot een gladde, dikke glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cupcakes, schep er een klein beetje abrikozenjam op en een toefje slagroom. Bestrooi met de sprinkles en zet de kroontjes erop.

Deel
Even geduld...