Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Overnight Berry Breakfast Bake

Ingrediënten

  • Croissantdeeg genoeg voor 4 grote croissants
  • 250 gram rode vruchten (bosbessen, frambozen, bramen en eventueel aardbeien)
  • 225 gram roomkaas
  • 236 ml melk (vol of halfvol)
  • 32g Bonne Maman Aardbeien Confiture
  • 100 gram witte suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 eetlepels slagroom

  1. Vet een ovenschaal in, vul de ovenschaal met het croissantdeeg (op de bodem) en de rode vruchten en zet apart
  2. Voeg de roomkaas toe aan een beslagkom en klop met een handmixer tot het een gladde massa is
  3. Voeg de melk, suiker, eieren, Bonne Maman-aardbeienconfiture, vanille-extract en citroenschil toe en klop tot het goed gemixt is
  4. Giet het mengsel over de croissants & de rode vruchten
  5. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en plaats in de koelkast (je laat dit een nachtje in de koelkast staan).
  6. Na minimaal 12uur in de koelkast: haal de ovenschaal uit de koelkast en plaats op het aanrecht, laat het even op kamertemperatuur komen.
  7. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
  8. Bak, bedekt met aluminiumfolie, gedurende 30 minuten. Verwijder folie en bak onafgedekt gedurende 15 minuten, tot het goudbruin is en als je een mes in het midden steekt het mes er schoon uitkomt.
  9. Ondertussen meng je in een beslagkom: poedersuiker, slagroom en vanille-extract en klop je dit tot een glad en gietbaar mengsel.
  10. Haal de bake uit de oven en bedek met vers fruit en het slagroom mengsel. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Deel
Even geduld...