Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 1 grote wortel (ca. 125 g)
  • ½ komkommer
  • 100 g kleine pruimtomaatjes
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 el citroensap (optioneel)
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el Bonne Maman vijgenjam
  • 1 el Franse mosterd
  • 5 el extra virgin olijfolie
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • 50 g babyspinazie
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 grote glazen potten

Benodigdheden

  • 2 grote Bonne Maman potten

1 | Schil de wortel en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in linten (raspen kan ook).

2 | Halveer de halve komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.

3 | Halveer de tomaatjes.

4 | Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel evt. met citroensap om verkleuring te voorkomen.

5 |Klop een vinaigrette van de azijn, vijgenjam, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en roer het halve sjalotje erdoor.

6 | Verdeel de spinazie over de potten, dan de wortel, tomaatjes, komkommer en de avocado.

7 | Verkruimel de geitenkaas erop en bestrooi met de pompoenpitten.

8 | Houd de dressing apart of schenk ‘m erover.

Tip: ook lekker met Bonne Maman pruimenjam in plaats van vijgenjam.

Deel
Even geduld...