
Ingrediënten
- 1 grote wortel (ca. 125 g)
- ½ komkommer
- 100 g kleine pruimtomaatjes
- 1 eetrijpe avocado
- 2 el citroensap (optioneel)
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el Bonne Maman vijgenjam
- 1 el Franse mosterd
- 5 el extra virgin olijfolie
- ½ sjalotje, gesnipperd
- 50 g babyspinazie
- 75 g zachte geitenkaas
- 2 el pompoenpitten
- 2 grote glazen potten
Benodigdheden
- 2 grote Bonne Maman potten
1 | Schil de wortel en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in linten (raspen kan ook).
2 | Halveer de halve komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes.
3 | Halveer de tomaatjes.
4 | Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel evt. met citroensap om verkleuring te voorkomen.
5 |Klop een vinaigrette van de azijn, vijgenjam, mosterd en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en roer het halve sjalotje erdoor.
6 | Verdeel de spinazie over de potten, dan de wortel, tomaatjes, komkommer en de avocado.
7 | Verkruimel de geitenkaas erop en bestrooi met de pompoenpitten.
8 | Houd de dressing apart of schenk ‘m erover.
Tip: ook lekker met Bonne Maman pruimenjam in plaats van vijgenjam.