Ingrediënten / benodigdheden
- 150 g kruidnoten
- 400 ml slagroom
- 1 zakje Klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 4 el Bonne Maman hazelnootpasta
- Staafmixer met bakje, 4 kleine glazen
1 Hak de helft van de kruidnoten grof en verdeel ze over 4 glazen. Houd 4 hele kruidnoten achter en maal de rest in het bakje van de staafmixer tot fijne kruimels. Klop 250 ml slagroom met de vanillesuiker, de klopfix en speculaaskruiden stijf met de mixer. Spatel de gemalen kruidnoten erdoor.
2 Verdeel de mousse over de glazen. Klop vlak voor serveren de rest van de slagroom stijf. Roer de hazelnootpasta los en swirl die door de slagroom. Verdeel de room over de kruidnotenmousse. Garneer met de achtergehouden kruidnoten.
Tip Je kunt ook de binnenkant van een spuitzak met gekartelde spuitmond met strepen hazelnootpasta bestrijken. Dan krijg je een gestreepte toef!
Deel