Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 1.250 g spareribs
  • 3 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el zout
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 200 ml appelsap
  • 6 el Bonne Maman Abrikozen Meer Fruit Minder Suiker
  • 1 handvol appelhoutsnippers (geweekt in water)
  • aluminiumfolie

1 Bereid een BBQ voor op indirect grillen (110 °C). Of verwarm de oven voor op 110 °C. Ontvlies de spareribs (of laat de slager dat voor je doen). Meng alle kruiden en specerijen. Bestrijk de spareribs met appelsap en abrikozenjam en bestrooi met het kruidenmengsel.

2 Verpak de spareribs in aluminiumfolie. Leg ze op de BBQ met deksel dicht of in de oven en laat ca. 2 uur garen. Bestrijk tussentijds een paar keer met extra appelsap. Strooi de appelhoutsnippers op de kolen. Verwijder de folie en rooster nog ca. 15 min. tot de ribs mooi bruin en gaar zijn (direct grillen). Serveer de ribs met coleslaw en stokbrood.

Deel
Even geduld...