Ingrediënten
- 2 eieren
- 300 ml (halfvolle of plantaardige) melk
- 2 el gesmolten boter of kokosolie + extra voor invetten
- 100 g boekweitmeel
- 100 g volkorenmeel
- 1 el bakpoeder
- 4 el Bonne Maman frambozenjam 'Meer fruit Minder suiker'
- 250 g Griekse yoghurt
- 100 g verse frambozen en aardbeien
- poedersuiker
- wafelijzer
1 | Verwarm het wafelijzer voor. Klop de eieren met de melk en de boter of olie los in een kom. Zeef het boekweit- en volkorenmeel, bakpoeder en 1 mespunt zout boven een andere kom en roer met een garde door. Voeg beetje bij beetje de droge ingredienten toe en klop tot een dik beslag.
2 | Vet het wafelijzer in en schep wat beslag (de hoeveelheid hangt af van het wafelijzer) in het ijzer. Bak de wafels goudbruin. Hoelang het duurt voordat de wafels gaar zijn en hoeveel je er kunt bakken, hangt af van het wafelijzer.
3 | Serveer de wafels met Bonne Maman frambozenjam, yoghurt en verse frambozen en hartjes-aardbeien. Bestrooi licht met poedersuiker.
Tip Gebruik geen kokosolie voor het invetten van het wafelijzer, maar boter, bakspray of zonnebloemolie. Met kokosolie blijft het juist plakken.