Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Wentelteefjes met hangop

Ingrediënten / keukengerei

  • 500 g hangop (zelf maken: 1 liter volle yoghurt, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje en 2-3 el kristalsuiker, of naar smaak)
  • 2-3 el kristalsuiker, of naar smaak)
  • 1 ei
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 200 ml volle melk
  • 4 dikke sneetjes zuurdesembrood (liefst zelf gesneden)
  • 50 g boter
  • 4 el Bonne Maman frambozenspread MFMS
  • 100 g frambozen
  • poedersuiker
  • grote hartjes-uitsteker

1 Ga je zelf hangop maken? Hang een uitgespoelde thee- of kaasdoek in een vergiet en hang de vergiet in een kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet ca. 8 uur in de koelkast. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het merg en 3 eetlepels kristalsuiker (of meer naar smaak) met de mixer stijf. Spatel de uitgelekte yoghurt zo luchtig mogelijk door de slagroom. Zet tot gebruik in de koelkast.

2 Klop het ei los met de basterdsuiker, het vanille-extract en de melk in een diep bord. Steek met de uitsteker hartjes uit het brood, of snijd ze met een scherp mes en doop de hartjes in het eimengsel. Verhit een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de hartjes een voor een op laag vuur in ca. 6 min. goudbruin. Houd ze evt. warm in de oven op 180 °C.

3 Serveer de wentelteefjes met hangop, frambozenspread en verse frambozen. Bestrooi met een beetje poedersuiker. Voor de liefste mama. Je t’aime, maman.

Deel
Even geduld...