Amandelstaaf met sinaasappelmarmelade

S7A1410.jpg
Ingrediënten
  • 125 g blanke amandelen

  • 100 g fijne kristalsuiker

  • 3 el Bonne Maman sinaasappelmarmelade

  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg (ontdooid)

  • bloem om te bestuiven

  • 1 ei

  • amandelstaafjes of –schaafsel voor garnering

  • geconfijte sinaasappelschil voor garnering

  • keukenmachine

  • deegroller

  • bakpapier

 

  • 8 pers.

  • 30 min. bereidingstijd + 25 min. oventijd 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Maal de amandelen met de suiker in de keukenmachine fijn. Voeg de Bonne Maman sinaasappelmarmelade toe. Maal tot een stevig amandelspijs.
  2. Bestuif het werkblad licht met bloem en stapel de velletjes bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een lap van 30 x 15 cm. Leg het amandelspijs in een rol aan de onderkant over de lengte van het bladerdeeg en wikkel het bladerdeeg om het spijs. Leg de staaf met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Klop het ei los. Bestrijk de amandelstaaf met het losgeklopte ei en bestrooi met de amandelstaafjes. Bak de amandelstaaf in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Garneer met de sinaasappelschil.
Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: