Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 5 appels (Goudrenet, Elstar of Jumani)
  • 3 el Bonne Maman bosbessenjam
  • 150 g verse bramen (of ontdooide diepvriesbramen)
  • 1 limoen
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g havervlokken + extra voor garnering
  • 75 g pecan- of walnoten, grofgehakt
  • 8 el ruwe rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 175 g koude boter, in blokjes
  • taartvorm ca. 26 cm Ø, ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appelstukjes met de jam en de bramen over de taartvorm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schep de rasp en het sap door de appels.

Meng voor de crumble het bakmeel, de havervlokken, noten, rietsuiker en vanillesuiker in een kom. Kneed de boter erdoor tot een grof en kruimelig deeg. Bestrooi de appels met het deeg en bak de crumble in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en serveer warm met crème fraîche of vanille-ijs.

J’aime bakken met Bonne Maman.

Tip: vervang de bramen in de zomer door frambozen en de bosbessenjam door Bonne Maman frambozenjam!

Deel
Even geduld...