Gehaktbrood met abrikozenjam en gepofte cherrytomaatjes

S7A1495.jpg
Ingrediënten
  • 2 kleine stronken (of 1 grote) prei, in dunne ringen

  • 2 sneetjes brood, zonder korstjes

  • 500 g rundergehakt

  • 3 el Bonne Maman abrikozenjam

  • 2 el grove mosterd

  • 1 el gedroogde rozemarijn

  • 1 ei

  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak

  • cakevorm 25 cm

 

  • 10 pers.

  • 15 min. bereidingstijd + 40 min. oventijd 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de preiringen zo fijn mogelijk. Week de sneetjes brood in wat water. Doe het gehakt met de prei, de Bonne Maman abrikozenjam, mosterd en het ei in een ruime kom. Knijp het brood uit en voeg samen met 1 flinke eetlepel zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. 

  2. Schep het gehakt in de cakevorm en bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 15 min. de cherrytomaatjes erover. Lekker met gebakken gnocchi en een groene salade.

Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: