Glutenvrije chocoladetaart met abrikozen confiture

Glutenvrije_chocoladetaart_met_abrikozen_confiture.jpg
Ingrediënten

Voor het deeg

  • 150 gram pure chocolade
  • 3 eieren (M)
  • 1 snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 75 gram zachte boter
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Geraspte schil van 1 bio sinaasappel
  • 150 gram gemalen amandelen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1-2 eetlepels geraspte kokos
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram Bonne Maman abrikozen confiture
Bereidingswijze
  1. Snij de chocolade in stukken en doe ze in een kom. Zet de kom boven een pan met heet water en roer af en toe totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en doe de helft van de suiker erbij. Roer in een andere kom de boter totdat deze crème achtig is. Doe de rest van de suiker, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp bij de boter en roer totdat alles wit crème achtig is. Roer de chocolade erdoorheen.
  3. Meng de amandelen en het bakpoeder en roer dit door het chocolademengsel. Roer 2–3 eetlepels van het eiwit erdoorheen totdat dit smeuïg wordt. Doe de rest van het eiwit erbij.
  4. Neem een vierkanten ovenschaal (20x20 cm) of een springvorm van 18–20 cm doorsnee. Leg hier bakpapier in en doe vervolgens het deeg in de ovenschaal of sprongvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in circa 25-30 minuten. Laat de taart afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
  5. Rooster de kokosrasp ligt in een pan zonder olie of boter. Klop de slagroom. Snijd de taart in stukken en bestrijk ieder stuk met de Bonne Maman abrikozen confiture. Doe er vervolgens wat slagroom op en bovenop de slagroom wat kokosrasp strooien.

 

Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: