Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 225 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 ei (M)
  • 2 eetlepel koud water
  • 100 gram boter
  • Voor de vulling:
  • 30 gram Gojibessen
  • 1-2 eetlepels appelsap
  • 4 eieren (M)
  • 120 gram suiker
  • 500 gram magere kwark
  • 1 zakje vanille suiker
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel amandel schaafsel
  • 150 gram Bonne Maman aardbeien confiture

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker en maak een holletje in het midden. Meng het ei met water en voeg dit aan het bloemmensgel toe. Verdeel de boter in kleine stukjes over het mengsel. Snijd alles met een mes door zodat er droge kruimels ontstaan.  Kneed vervolgens alles snel met de hand totdat een glad deeg ontstaat.

Rol het deeg uit op een ondergrond die met bloem bestoven is en die iets groter is dan de taartvorm (circa 26 cm doorsnee). Vet de bakvorm in en bekleed de vorm met het deeg en snijd eventueel overtollige randen af die boven de vorm uitsteken. Zet de taartvorm ongeveer een uur in de koelkast.

Laat de Goji bessen in licht verwarmd appelsap wellen.

Splits 2 eieren. Bewaar het eigeel en het eiwit apart. Klopt het eiwit in een kom met de helft van de suiker totdat deze stijf is. Roer in een andere kom de magere kwark samen met de rest van de suiker de overige eieren, het eigeel en de vanillesuiker.  Klop de slagroom. Voeg het eiwit mengsel en de slagroom toe aan het kwarkmengsel. Voeg tot slot de Gojibessen toe en vermeng ze met de rest van het mengsel.

Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel het kwarkmensgel over de taartbodem en strijk dit glad.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kwarktaart in circa 40 minuten.

Laat de taart afkoelen. Rooster het amandelschaafsel lichtjes in een pan zonder olie of boter. Bestrooi de rand van de taart met de amandelen. Verdeel de aardbeien confiture over het midden van de kwarktaart.

Deel
Even geduld...