Meergranen ontbijtscones met frambozen

S7A0142_LR.png
Ingrediënten
  • 240 g bloem
  • 100 g volkoren (spelt)meel
  • 150 g havermout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 100 g gebroken lijnzaad
  • 50 g geroosterd sesamzaad
  • 200 g koude boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 50 ml karnemelk
  • 50 ml ahornsiroop
  • 250 g diepvries frambozen, ontdooid
  • 100 g poedersuiker
  • bakpapier

 

 

 

  • 8-10 stuks
  • 20 min. bereidingstijd + 35 min. oventijd
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de bloem met het meel, de havermout, het bakpoeder, basterdsuiker, lijnzaad, sesamzaad en 1 theelepel zout in een ruime kom. Voeg de boter toe en mix met de mixer rustig tot een kruimelig deeg. Voeg de eieren, karnemelk, ahornsiroop en de frambozen (maar houd 3 frambozen achter voor het glazuur) toe. Mix kort tot alle ingrediënten net gemengd zijn tot een grof deeg.
  2. Verdeel het deeg in 8-10 gelijke porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
  3. Meng achtergehouden frambozen met de poedersuiker tot een glad glazuur. Voeg indien nodig een paar theelepels water toe. Zigzag het glazuur over de scones. Serveer de scones met frambozenjam en boter.

 

J’aime bakken met Bonne Maman.

Tip: met de ingrediënten voor scones kun je eindeloos variëren. Gebruik ook eens ontdooide kersen, stukjes verse abrikozen, pompoenpitten, grofgehakte noten, stemgember, rozijnen of andere gedroogde vruchten. En ze combineren allemaal goed met boter of roomkaas en jouw favoriete Bonne Maman jam!

 

Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: