Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 475 g boter, op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker + 1 el extra
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 100 g amandelmeel
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g poedersuiker
  • 7 el Bonne Maman lemon curd
  • 3 springvormen 16 cm Ø, ingevet
  • bakpapier
  • spuitzak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet het bakpapier ook in.

Rasp de gele schil van de citroenen. Klop voor de cake 225 gram boter met de basterdsuiker in 4 min. met de mixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het amandelmeel en het bakmeel boven de kom en spatel het meel met de citroenrasp er zo luchtig mogelijk door. Spatel er 1 eetlepel citroensap door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 springvormen. Bak de cakes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Klop de rest van de boter 10 min. met de (staande) mixer luchtig. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe en klop nog minimaal 5 min. of tot de suiker helemaal is opgelost en je een gladde botercrème hebt. Doe de botercrème in een spuitzak.

Bestrijk een cakelaag met 2-3 eetlepels lemon curd en spuit er een dun laagje botercrème op. Leg er een tweede cakelaag op, bestrijk die ook met 2-3 eetlepels lemon curd en botercrème. Eindig met een cakelaag. Bestrijk de taart rondom met botercrème en laat min. 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de lemon curd. Snijd de citroenen in dunne plakjes en versier de taart ermee.

J’aime bakken met Bonne Maman.

Tip: leg de cakelagen met de onderkant naar boven. Dan krijg je een mooie, rechte taart!

Variatietip: vervang de lemon curd eens door Bonne Maman abrikozenjam! Minstens zo lekker.

 

Deel
Even geduld...