Rode koolsalade met abrikozendressing (goede voornemens)

15f9m8dE-1576508037-f3004701eece2613470caf67b09512d0.jpg
Ingrediënten

Lunch/bijgerecht

4 pers.

20 min. bereidingstijd 

  • 1/3 rode kool (ca. 350 g)
  • 1 appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • 1 winterwortel (ca. 200 g)
  • 10 g bieslook
  • 4 el gedroogde abrikozen
  • 4 el blanke amandelen
  • 1 el Bonne Maman abrikozenjam meer fruit minder suiker
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
  1. Snij de rode kool in zo dun mogelijke reepjes (gebruik een mandoline als je die hebt). Verwijder het klokhuis en snij de ongeschilde appel in blokjes. Schrap de winterwortel en rasp grof. Snij de bieslook fijn en de abrikozen in reepjes. Hak de amandelen grof. Meng de rode kool, appel, wortel en bieslook in een kom.
  2. Klop een dressing van de Bonne Maman abrikozenjam, olijfolie, azijn en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade en bestrooi de salade met de abrikozen en amandelen. Lekker met gegrilde kipfilet.

Tip Even niet meer light? Voeg dan 150 gram verkruimelde feta of Roquefort toe aan de salade.

Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: