Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Coupe van bloemenkoekjes met Hazelnootpasta Mousse

Ingrediënten

  • 60 g basterdsuiker
  • 100 g zachte boter
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 60 g chocolade chips
  • 1 tl zout
  • 20 g pure chocolade
  • 45 cl volle room
  • 2 eiwitten
  • 100 g pure chocolade
  • 150 g Bonne Maman Hazelnootpasta

Ontdek ons heerlijke recept om Pasen mee te vieren met het gezin! Een mooi dessert om zowel jong als oud mee te verrassen. 

Bereiding bloemenkoekjes-coupes

1 Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en zout.

Voeg de zachte boter en het ei toe. Kneed het deeg en voeg dan de chocolade chips toe. Wanneer je een gelijkmatige bal deeg hebt, bestuif je het werkoppervlak met bloem en rol je het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.

Snijd de bloemen uit met een uitsteker (voor dit recept is een diameter van 11,5 cm gebruikt). Om de koekjes in de vorm van een bakje te maken, plaats je de bloemen ondersteboven op muffin- of cupcakevormpjes van ongeveer 8 cm diameter. Bak ze 10 tot 12 minuten op 180°C.

3 Nadat de koek-coupes uit de oven zijn, is het belangrijk om te wachten tot ze afkoelen voordat je de vorm verwijdert. Smelt ondertussen 20 g pure chocolade en bestrijk de binnenkant van de koekjes-cups. Dit maakt ze waterdicht. Laat het vervolgens drogen. Voor een snellere uitharding kan je de cups in de koelkast plaatsen.

Bereiding Bonne Maman  Hazelnootpasta Mousse

Deze mousse wordt in twee stappen bereid, met als resultaat een opgeklopte ganache met een mooie textuur.

1 Breng 25 cl volle room aan de kook in een pan.

2 Leg 100 g pure chocolade in stukjes in een kom. Voeg 1/3 van de room toe, wacht een paar minuten tot de chocolade gesmolten is en meng tot je een glad geheel hebt. Voeg de rest van de room in 2 keer toe, zonder de room te vergeten die meestal aan de zijkanten van de pan blijft zitten.

3 Voeg ten slotte de Bonne Maman chocoladepasta toe.

4 Laat de ganache afkoelen, dek af met folie en plaats minimaal 4 uur in de koelkast. Het liefst een hele nacht.

5 Klop 20 cl volle room stijf tot slagroom en voeg voorzichtig 2 eiwitten toe die je stijfgeklopt hebt. Haal je ganache 15 minuten voor het verwerken uit de koelkast en klop het met een elektrische mixer gedurende 5 tot 10 minuten tot slagroom. Voeg voorzichtig je slagroom-eiwitmengsel toe aan de opgeklopte ganache. Je Bonne Maman chocopasta-mousse is klaar. Deze mousse kan tot 48 uur in de koelkast bewaard worden.

6 Gebruik de mousse om je koekjesbekers te vullen met bloemen met behulp van een spuitzak, voordat je ze decoreert met kleine chocolade-eitjes, pralin en eetbare bloemen.

Geniet ervan met je familie!

Deel
Even geduld...