Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Twickers met Dulce de Leche

Ingrediënten / keukengerei

  • 1 vanillestokje
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 250 g ongezouten pinda’s
  • 1 pot Bonne Maman caramel dulce de leche
  • 200 g pure chocolade 70%
  • 1 theelepel grof zeezout
  • brownievorm 20 cm
  • bakpapier
  • Mixer

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de brownievorm met bakpapier.

2 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met het merg en de basterdsuiker in ca. 3 min. licht en luchtig met de mixer. Zeef de bloem erboven en mix kort tot grove korrels. Verdeel het deeg over de brownievorm en duw aan tot een egale laag. Bak de koeklaag in het midden van de oven in ca. 25 min. goudgeel. Laat helemaal afkoelen in de brownievorm op een rooster.

3 Hak de pinda’s grof, doe ze in een kom en schep ze goed om met de caramel. Verdeel deze laag over de koeklaag en zet 15 min. in de vriezer.

4 Hak de chocolade fijn en smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel de chocolade gelijkmatig over de pinda-caramellaag. Bestrooi met zeezout en laat stollen. Snijd de twickers met een heet mes in ca. 20 repen. Een stukje voor de leukste papa en een stukje voor jezelf!

Deel
Even geduld...