Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Feestelijke pavlova's

Ingrediënten en benodigdheden

  • 225 ml eiwit (ongeveer 6 eieren) op kamertemperatuur
  • 330 g fijne kristalsuiker
  • 1½ theelepel witte azijn
  • 375 ml slagroom
  • 100 g blauwe bessen
  • Verse muntblaadjes, ter garnering
  • Poedersuiker, om te bestuiven
  • Bonne Maman Frambozen Confiture
  • Mixer
  • Bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 150°C.

2 Klop het eiwit op hoge snelheid tot stijve pieken. Voeg de suiker toe, eetlepel voor eetlepel, en klop steeds 30 seconden. Klop nog eens 6 min. tot het glanzend is. Voeg de azijn toe en klop nog 2 min.

3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel het eiwitmengsel op de bakplaat en maak ronde vormen. Verlaag de temperatuur naar 120°C en bak gedurende 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova’s volledig afkoelen in de oven met de deur dicht.

4 Klop de slagroom in een schone kom tot stijve pieken. Bedek de pavlova’s met slagroom, Bonne Maman Frambozen confiture en garneer met blauwe bessen en muntblaadjes. Voeg tot slot de poedersuiker toe.

 

Opmerkingen: Het maken van meringue is een precieze wetenschap, zorg ervoor dat je de eiwitten nauwkeurig meet, en onthoud dat de grootte van eieren kan variëren.

Deel
Even geduld...