Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Franse appeltaart

Ingrediënten en benodigdheden

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Snijd er met een behulp van een bord een cirkel van 26 cm van en leg het papier en het deeg op een bakplaat. Snijd de rest van het deeg in repen van 1 cm en maak daarmee rondom een kleine opstaande rand. Plak indien nodig vast met een beetje water. Klop het ei los. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi met de kristalsuiker. Bak de taartbodem 10 min. voor, in het midden van de oven.

2 Snijd ondertussen de amandelspijs in dunne plakjes van 3 mm. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes van ca. 5 mm. Je hebt waarschijnlijk niet alle appel nodig.

3 Neem de taartbodem uit de oven, verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en verdeel de amandelspijs erover. Leg vervolgens de appel in twee cirkels, dakpansgewijs over de spijs. Bak de appeltaart in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrijk de taart direct uit de oven met Bonne Maman Fijn Gezeefd Abrikozen.

 

Tip! Voeg bovenop een dot crème fraîche toe.

Deel
Even geduld...