Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker

Ingrediënten

  • 75 g ongebrande hazelnoten
  • 75 g ongebrande amandelen
  • 6 el zonnebloemolie (of kokosolie)
  • 4 el vijgenjam
  • 200 g havervlokken
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g kokosflakes
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g cranberry's
  • 200 g gedroogde vijgen, grof gehakt
  • bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C.

Hak de hazelnoten en amandelen grof. Meng ze in een kom met de olie, de vijgenjam, de havervlokken en het sesamzaad. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in ca. 30 min. goudbruin en krokant. Schep af en toe om en voeg de laatste 5 min. de kokosflakes toe.

Neem uit de oven en laat de granola helemaal afkoelen op een groot bord. Meng de pompoenpitten, cranberry’s en gehakte vijgen erdoor. Serveer de granola met yoghurt en verse vruchten.

J’aime bakken met Bonne Maman.

Weetje:

granola is ook heel lekker door een groene salade. Maak een klassieke Franse vinaigrette van olijfolie, azijn en mosterd. Meng die wat rucola, veldsla en eikenbladsla en bestrooi met een paar eetlepels granola! Serveer in het seizoen met verse vijgen.

Deel
Even geduld...