Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Close Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Kersen Sorbetijs - met Meer Fruit Minder Suiker

Ingrediënten

1 | Verhit het water en de suiker in een steelpan tot de suiker oplost in het water.

2 | Roer vervolgens de maïzena erdoor, blijf roeren tot de maïzena volledig is opgelost.

3 | Voeg de kersen brandewijn en de verse kersen toe aan het mengsel.

4 | Giet het sorbetmengsel over in blender en mix tot het mengsel blad is. Kan ook in een kom met een staafmixer.

| Zeef het sorbetmengsel in een grote kom (zeven is optioneel, maar door het zeven wordt het mengsel gladder en worden eventuele kersenresten opgevangen, die kunnen worden weggegooid).

6| Voeg de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspread toe en roer goed door.

7 | Als je een ijsmachine hebt giet je het gehele mengsel in de ijsmachine. Mits niet dit zo is kan je het ook in een grote ovenschaal gieten (3,5 liter).

8 | Plaats in de vriezer, controleer het ijs iedere 1 à 2 uur, roer wanneer nodig. Laat 6-8 uur in de vriezer staan.

9 | Wanneer geheel bevroren: schep het ijs in bolletjes, serveer en geniet!

Deel
Even geduld...