Ingrediënten
- 450g verse kersen met pit
- 1,45 liter heet water
- 180g bruine rietsuiker
- 1.5 theelepel maïzena
- 2 theelepels kersenbrandewijn
- 230 gr Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Kersen
1 | Verhit het water en de suiker in een steelpan tot de suiker oplost in het water.
2 | Roer vervolgens de maïzena erdoor, blijf roeren tot de maïzena volledig is opgelost.
3 | Voeg de kersen brandewijn en de verse kersen toe aan het mengsel.
4 | Giet het sorbetmengsel over in blender en mix tot het mengsel blad is. Kan ook in een kom met een staafmixer.
5 | Zeef het sorbetmengsel in een grote kom (zeven is optioneel, maar door het zeven wordt het mengsel gladder en worden eventuele kersenresten opgevangen, die kunnen worden weggegooid).
6| Voeg de Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker fruitspread toe en roer goed door.
7 | Als je een ijsmachine hebt giet je het gehele mengsel in de ijsmachine. Mits niet dit zo is kan je het ook in een grote ovenschaal gieten (3,5 liter).
8 | Plaats in de vriezer, controleer het ijs iedere 1 à 2 uur, roer wanneer nodig. Laat 6-8 uur in de vriezer staan.
9 | Wanneer geheel bevroren: schep het ijs in bolletjes, serveer en geniet!