Ingrediënten en benodigdheden
- 2 rollen vers bladerdeeg (a 270 g)
- 5 el Bonne Maman frambozenjam
- 1 ei
- 1 el gevriesdroogde frambozen
- Handvol muntblaadjes
- Bakpapier
- Stervormige uitsteker
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de 2 stukken deeg op elkaar en snijd er een zo groot en lang mogelijke kerstboom (driehoek) uit. Snijd een stam van overgeblegen deeg. Leg 1 boom op een met bakpapier beklede bakplaat, plak de stam erop en bestrijk met frambozenjam maar laat aan de buitenkant een rand van 1 cm vrij. Leg de andere boom op de eerste en druk de rand goed aan. Steek sterren uit overgebleven bladerdeeg, plak er eentje op de bovenkant als piek en kleg de rest eromheen.
2 Snijd de boom horizontaal in, van onder naar boven en maak zo takken van ca. 1,5 cm dik. Draai de takken als een spiraal 3 keer rond. Klop het ei los en bestrooi de kerstboom en de sterren met ei. Bak de kerstboom in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
3 Bestrooi uit de oven met verkruimelde gevriesdroogde frambozen en muntblaadjes.
Tip Bestrooi de frambozenjam met 50 gram fijngehakte pistachenoten.