![Even geduld...](https://www.bonnemaman.nl/static/version1721652414/frontend/Bm/netherlands/nl_NL/images/00-Loader-2.gif)
![Kokosijs met lemon curd, tahini en pistachenoten](/wp/wp-content/uploads/2021/06/kokosijs01-970x506.jpg)
Ingrediënten
- 2 blikken volvette kokosmelk (400 ml)
- 125 g witte basterdsuiker
- 1 el vanille-extract
- 6 el witte tahini (sesampasta)
- 6 el Bonne Maman Lemon Curd
- 3 el pistachenoten
![](/wp/wp-content/uploads/2021/07/citroenen-500-470x506.jpg)
1 | Breng 200 ml kokosmelk met de basterdsuiker en het vanille-extract in een ruime steelpan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en voeg van het vuur de rest van de kokosmelk en de tahini toe.
2 | Schenk het in een lage diepvriesbak en zet het in de vriezer.
3 | Hak de pistachenoten fijn en roer ze door de ijsmassa.
4 | Laat in ca. 6 uur bevriezen en roer elk uur het ijs met een garde los om de ijskristallen kleiner en zachter te maken. Hak de pistachenoten fijn. Roer na 3 uur losjes de lemon curd en de pistachenoten erdoor.
Lekker op een hoorntje, tussen twee wafels of gewoon zo!
Deel