Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Moederdaghartjes Croissant-Jam

Ingrediënten

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Als je het deeg uitrolt, heb je een lange, rechthoekige strook die is verdeeld/geperforeerd met 2 verticale ‘snijnaden’ waardoor je 3 rechthoeken hebt. Deze rechthoeken hebben elk een diagonale ‘snijnaad’. Als je al het deeg op de snijnaden zou doorsnijden, zou je 6 driehoeken hebben (om die op te rollen tot croissants). Maar wij gebruiken de rechthoeken en duwen de diagonale snijnaden juist dicht (zo veel mogelijk). Anders kun je geen hartjes maken.

Rol het croissantdeeg uit op je werkblad en snijd het deeg op de verticale naden in drie gelijke rechthoeken. Duw de diagonale naden zoveel mogelijk dicht en bestrijk het deeg met jam maar hou een lange rand van ca. 3 cm vrij. Rol de lange kant met jam op richting de kant zonder jam en rol het stukje zonder jam niet op. Herhaal dit met de twee andere rechthoeken en leg de rolletjes op een met bakpapier bekleed bord of bakplaat 30 min. in de vriezer.

3 Klop het ei los. Snijd de rollen in plakjes van 3 cm en leg ze twee aan twee op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de onderkanten (zonder jam) goed tegen elkaar en vorm zo een mooi hartje. Bestrijk ze losgeklopt ei en bak ze in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Laat ze een beetje afkoelen en breng ze dan snel met een kopje koffie of thee naar je allerliefste mama! Lekker met extra jam en mascarpone of zuivelspread.

Deel
Even geduld...