Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
No-bake hazelnoot chocolade cheesecake

Ingrediënten en benodigdheden

  • 175 g Maria biscuits
  • 75 g boter
  • 4 gelatineblaadjes (of plantaardig alternatief)
  • 600 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou)
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 4 el Bonne Maman Hazelnootpasta
  • 150 g pure chocolade
  • Ca. 10 zoute pepsels
  • 1 el zilver musketzaad en eetbaar glitter
  • Springvorm 20 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Spuitzak

1 Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Smelt de boter in een steelpan. Schenk de boter, terwijl de machine draait bij de koekkruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel de kruimels gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan en zet tot gebruik in de koelkast.

2 Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water. Mix ondertussen de roomkaas met de kristalsuiker en het vanille-extract in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Smelt de gelatine met aanhangend water in een steelpan op middelhoog vuur. Mix met de mixer de gelatine door het roomkaasmengsel en spatel vervolgens de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Swirl de hazelnootpasta erdoor en schep het roommengsel op de koekjesbodem. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

3 Smelt ca. 1 uur voor serveren de chocolade au bain-marie. Breek 1,5 cm van de pepsels en leg ze op een stuk bakpapier. Doe de gesmolten chocolade in de spuitzak (of vouw een cornetje van bakpapier) en zigzag de chocolade als een kerstboom over de pepsels. Bestrooi met musketzaad en glitterpoeder. Je hebt ca. 10 boompjes nodig (maar maak er 2 extra, voor de heb). Laat ze stollen en plak ze tegen de zijkant van de taart.

Deel
Even geduld...