Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Paasbroodjes met Hazelnootpasta

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 el hazelnoten
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 4 el Bonne Maman Hazelnootpasta
  • 1 ei
  • 8 paaseitjes
  • bakpapier

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten fijn. Rol het bladerdeeg uit en leg het horizontaal voor je. Bestrijk één helft met Bonne Maman Hazelnootpasta, houd daarbij een randje van 1 cm rondom vrij. Bestrooi de Hazelnootpasta met de helft van de hazelnoten en vouw de andere helft erover. Druk de rand aan.

2 Snijd het deeg in de breedte in 8 gelijke repen van ca. 2,5 cm. Pak de uiteindes van elke reep, trek en draai ze in tegenovergestelde richting tot een spiraal. Draai de spiraal op tot een slakkenhuis en maak in het midden een kuiltje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de repen deeg.

3 Klop het ei los en bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de rest van de hazelnoten. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen (of eet ze warm) en versier met een paaseitje.

Deel
Even geduld...