Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Sneeuwvlok brioche

Ingrediënten en benodigdheden

  • 20 g verse gist (of 1 zakje actieve droge gist = 9/10 g)
  • 500 g bloem
  • 60 g bruine suiker
  • 1 kleine theelepel zout
  • 1 el gemalen kaneel
  • 110 ml (plantaardige) melk
  • 200 g appel (of peer) compote
  • 1 pot Bonne Maman aardbeienjam
  • 1 eierdooier

1 Verkruimel de verse gist in een kom, voeg de bloem, bruine suiker, zout, kaneel, melk en compote toe.

2 Kneed 10 minuten (als je actieve droge gist gebruikt, activeer gedurende 15 minuten in 4 eetlepels verwarmde melk (van de 110 ml melk).

3 Laat het deeg 2 uur rijzen onder een vochtige theedoek.

4 Maak het deeg los en verdeel het in 3 gelijkmatige stukken. Gebruik een deegroller om de 3 stukken uit te rollen tot cirkels van gelijke grootte.

5 Verdeel de Bonne Maman Aardbeienjam over een deegcirkel. Bedek het met de tweede deegcirkel en besmeer deze opnieuw met Bonne Maman Aardbeienjam. Eindig met de laatste deegcirkel.

6 Gebruik een glas, kleine vorm of steker om een kleine cirkel in het midden te maken. Vanuit de cirkel snijd je het deeg in 8 delen.

7 Draai de stukjes deeg twee aan twee, om de sneeuwvlok te maken. Druk elk uiteinde goed aan om het deeg samen te drukken.

8 Laat opnieuw rijzen gedurende 45 min/1 uur. Bestrijk het met eigeel en bak 20/25 min. op 180°C.

Deel
Even geduld...