Pinterest Youtube Twitter Facebook Instagram Trust pilot Close Plus Search Arrow Profile Profile colis-soigne Marker
Valentijn hartjes

Ingrediënten en benodigdheden

  • 250 g bloem + extra om te bestuiven
  • 25 g cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g Bonne Maman Hazelnootpasta
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Mixer
  • Plasticfolie
  • Deegroller
  • Hartvormige uitstekers
  • Bakpapier

1 Meng de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom met een garde. Klop de boter met de kristalsuiker in een andere, ruime kom met de mixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg het ei en het vanille-extract toe. Klop dan met de mixer op de laagste stand het bloemmengsel erdoor, klop tot een egaal deeg maar klop niet te lang door. Verpak het deeg met plasticfolie en laat minimaal 30 min. in de koelkast rusten.

2 Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad, tot een dikte van 3-4 mm en steek er met de uitstekers hartjes uit. Maak telkens een setje van 2, een hele en eentje met een hartvormige uitsparing om later een sandwich te maken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (bak ze in 2 batches als het niet allemaal past).

3 Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat ze ca. 30 min. helemaal afkoelen op de bakplaat op een rooster.

4 Bestrooi de koekjes met een hartje eruit met poedersuiker en bestrijk de hele koekjes royaal met Bonne Maman Hazelnootpasta. Leg ze op elkaar en geef ze aan je hartendief….

Deel
Even geduld...