Sandwichsterren met frambozenjam

S7A0004_LR.png
Ingrediënten
  • 260 g bloem + extra voor bestuiven
  • ½ tl bakpoeder
  • 115 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/3 pot Bonne Maman frambozenjam
  • 50 g poedersuiker
  • glitterpoeder(optioneel)
  • deegroller
  • sterkoekjes-uitsteker

 

 

 

  • Ca. 12 stuks
  • 40 min. bereidingstijd + 20 min. oventijd
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem met het bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Klop de boter met de suiker in een andere kom met de mixer licht en luchtig. Klop het ei en het vanille-extract door het boterbeslag. Klop met de mixer op de laagste stand beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor tot je een stevig deeg hebt. Maak er een platte schijf van en verpak ’m in plasticfolie. Leg minimaal 30 min. in de koelkast om te rusten. 
  2. Rol het deeg uit (doe dit desnoods in 2 delen en bewaar de rest in de koelkast) op een met bloem bestoven werkblad tot een flinke lap van ca. 3 mm dik. Steek er met de uitsteker een even aantal sterren uit. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek uit de helft van de sterren nog een klein cirkeltje of sterretje. Bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Verdeel de jam over de sterren zonder gaatjes. Bestuif de sterren met opening met poedersuiker en leg ze op de jamkoekjes. 

 

Tip: geen kerst? Deze koekjes kun je natuurlijk het hele jaar door maken. Want ze zijn rond of in vlindervorm ook leuk en lekker!

Probeer ook andere recepten
Niet gevonden wat je zocht? Zoek een ander recept:
Ik zoek: